Oceanreef Full Face masker

Duikhelmen bestaan al heel erg lang, denk eens aan de koperen helmen met alle slangen eraan vast of de gele duikershelm (Kirby) welke vaak door beroepsduikers worden gebruikt.

  

 

Oceanreef heeft deze techniek mogelijk en betaalbaar gemaakt voor alle duikers.
Full Face Mask, IDM (Integrated Dive Mask), Volgelaatsmasker, allerlei termen welke je regelmatig hoort.

Wat is het eigenlijk?

een volgelaatsmasker is een “groot” duikmasker welke heel je gezicht bedekt. Het masker bevat een geïntegreerde 2e trap, welke je van lucht voorziet. Je hebt geen bitje meer in je mond maar je ademt gewoon door je mond of neus! Hierdoor heb je ook geen last meer van een droge mond of pijn in je kaken van het bitje.

Hoe werkt het?

Doordat je inademt opent de 2e trap en stroomt er lucht het masker in waardoor je gewoon kunt ademen. De lucht wordt langs het grote vizier geleid waardoor deze niet meer aan kan slaan. De lucht welke je uitademt gaat direct aan de onderkant het masker weer uit. Het masker sluit door een soepele neopreen seal volledig af waardoor het praktisch onmogelijk is dat er water in je masker komt.

Wat zijn de voordelen?

Je hebt door het grote masker een enorm gezichtsveld.
Klaren gaat makkelijk door het ingenieuze afstelbare systeem waardoor je je neus dicht kunt drukken. Slikken of met je kaken bewegen gaat bij veel personen ook makkelijk.
Doordat je niets in je mond hebt heb je geen lsat meer van gespannen kaken en geen droge mond meer.
Lekker warm gezicht als je in kouder water duikt.
Geen last van spanning in je kaken. Doordat je geen mondstuk in je mond hebt hoef je ook niet te bijten op een mondstuk en krijg je geen last van je kaken.
Je kunt op en in het masker allerlei extras monteren zoals communicatie, je GOPRO, verlichting, oppervlakte ventiel etc.

Introductieduik.

Ben je benieuwd hoe het is om met een volgelaatsmasker te duiken, boek dan een introductieduik.
In ons 5 meter diepe zwembad kun je echt ervaren hoe het is en voelt om hiermee te duiken. Je leert een paar kleine trucjes en optioneel is er ook communicatie bij te boeken.

Aanschaf en opleiding.

Ben je enthousiast en heb je besloten om een volgelaatsmasker te willen kopen dan kunnen wij je op alle gebied adviseren. Tevens kun je bij ons voordat je een keuze maakt diverse maskers testen. Duiken met een full face masker is absoluut niet moeilijk, maar vergt wel wat vaardigheden. Het is dan ook verstandig om voor je eigen comfort de specialty te doen of een aantal keren onder begeleiding te oefenen in het zwembad..

Koop je bij ons je masker, informeer dan naar de aantrekkelijke test en opleidings mogelijkheden.
Brabantdiving is een van de erkende dealers en tevens service center in Nederland van de oceanreef full face maskers.

Ocean reef volgelaatsmasker Ocean reef volgelaatsmasker ocean-reef-neptune-space-gdivers-cobalt

Boek hier direct je introductieduik:

[si-contact-form form=’11’]