Mogen we jullie even voorstellen:

Het Brabant & Sealand Diving Team bestaat uit gedreven en ervaren instructeurs en divemasters. Zoals je ziet beschikken we zelfs over een eigen Course Director, het hoogst haalbare op de PADI ladder. Ieder heeft zijn eigen voorkeur en interesses op het gebied van duiken. Uiteraard staan alle staffleden van het Brabant Diving team altijd klaar voor het beantwoorden van al je vragen over duiken.

MANAGEMENT
 

 

PADI Course Director

Rene Bakens

Hoogste Brevet : PADI Course Director, Freedive Instructor Trainer, TEC Trimix Instructor trainer, EFR Instructor trainer, DAN Instructor trainer.
Specialty instructor trainer in: Full Face Mask, Ocean Reef, Onderwater communicatie, DSMB, RNLI Sea Survival, Nitrox, Zuurstof provider, Droogpak, Diep, Boot, Nacht, Navigatie, Stroming, Zoeken & Bergen, Wrak, Bergmeer, Vis herkenning, Onder water naturalist, IJs, Self Reliant, Sidemount, Public Safety.
Persoonlijke beschrijving: In 2003 ben ik begonnen met het duiken door een introductieduik. Nadat ik instructeur ben geworden heb ik veel les gegeven in Nederland maar ook in onder andere Curaçao, Griekenland, Egypte en Thailand. Het lesgeven is me zo goed bevallen dat ik in 2012 PADI Course Director ben geworden. Momenteel geef ik alle PADI opleidingen van beginner tot en met instructeur.
Uitdaging in duiken: Mensen voor het eerst laten ademen onderwater.
Ambities: Duiken met een rebreather.

SWEETNESS
SWIMMING
DIVING
ENGLISH
GERMAN
FRENCH
PADI Master instructor

Bart de Bont

Hoogste Brevet: PADI Master Instructor, EFR Instructor, Care for Children w/AED instructor
Specialty instructor in: Nitrox, Full Face Masker, Zuurstof provider, PPB, Droogpak, Diep, DSMB, RNLI, Scooter, Boot, Nacht, Navigatie, Onderwater videografie, Bergmeer, Fotografie, Stroming, Zoeken & Bergen, Wrak, Self Reliant, Project AWARE, AWARE Coral Reef Conservation, Bergmeer, Vis herkenning, Onder water naturalist, Ocean Reef Integrated Mask, UW Communication.
Overige hobby’s: Hardlopen, Spinnen, Mountainbiken, Skiën, Reizen, Kamperen.
Persoonlijke beschrijving: In 1988 wilde ik samen met een vriend iets uitdagends gaan doen, kop of munt bepaalde dat we zouden gaan duiken. Na mijn opleiding volgens de IADS standards heb ik heel wat duiken in Nederland en door het vele reizen ook wereldwijd gemaakt. In 2009 ben ik overgestapt van IADS naar PADI, heb mijn resque opnieuw gedaan en aansluitend mijn divemaster brevet gehaald. Vanaf het eerste moment dat ik assisteerde als divemaster begon het meteen te kriebelde om instructeur te worden. In 2011 ben ik geslaagd als instructeur en heb sindsdien een variëteit aan opleidingen gegeven. In maart 2014 heb ik met een compagnon Brabantdiving opgericht, en in 2015 ben ik geslaagd voor Staff instructeur en in 2016 heb ik mijn Master Instructor behaald.
Uitdaging in duiken: Ik vind iedere duikcursus leuk om te geven. Ik geniet er met name van om mensen over een bepaalde drempel heen te helpen. Of dat nou de eerste ademteugen onder water zijn of een divemaster te zien groeien in duikvaardigheden en het vermogen om te assisteren.
Ambities: De duikclub en school naar een nog hoger niveau tillen. Nieuwe uitdagingen zoeken en uitvoeren.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH

INSTRUCTEURS
 

 

PADI Master Instructor

Marlene Pardjo

Hoogste Brevet: Staff Instructeur, daarnaast ook Specialty Instructeur voor Emergency First Response, PPB, Nitrox, Zuurstof Provider, Droogpak, Diep, Nacht, Boot, Navigatie,Stroming, Zoeken en Bergen, Wrak, Bergmeer, Vis Herkenning, Onderwater Naturalist, Onderwater Fotografie ( ook digitaal), Aware Coral Reef Conservation en Self Reliant.
Persoonlijke beschrijving: In 1990 mijn Openwater Brevet gehaald, daarna lange tijd niet gedoken. Toen ik in 2002 weer het duiken had opgepakt en veel ben gaan duiken won mijn nieuwsgierigheid het en wilde ik meer weten en zo heb ik mijn duiken uitgebreid tot Instructeur in 2012 Recreatief duiken doe ik nog steeds graag met duikvrienden. Egypte aan De Rode Zee is mijn favoriete duikbestemming. Ik heb nog heel veel locaties op mijn verlanglijstje staan om te duiken.
Andere hobby’s: lezen, zwemmen en met vriendinnen uit (eten) gaan.
Mooiste duikherinnering: onderwater onverwachts mijn eerste dolfijn ontmoeting, die zomaar uit het niets bij ons was. ☺
Mooiste herinnering: de verwondering van Openwater cursisten als ze hun 1e buitenwaterduik hebben gemaakt en zeggen, wat is het toch mooi onderwater in Nederland. Had ik het nooit gedacht.
Uitdaging in duiken: Mensen kennis te laten maken met de wonderbaarlijke onderwater wereld.

SWEETNESS
SWIMMING
DIVING
DUTCH
ENGLISH
PADI Master Instructeur

Tom Dam

Hoogste Brevet : PADI Master Instructeur, Freedive Instructeur, EFR Instructeur. Specialty instructeur in: Bergmeren, Diep duiken, Digitale onderwater fotografie, Stromings Duiken, Droogpak duiker, Zuurstof Provider, duiken met verrijkte lucht, Nacht duiker, PPB, Zoeken en Bergen, Self Reliant, Side Mount, Onderwater Navigatie, Vis herkenning, Wrak duiker. Aware coral reef Conservation, Project Aware instructeur.
Andere duik certificaten: Tec 40 duiker, Advanced Free Diver.
Persoonlijke beschrijving: In 2008 heb ik mijn eerste PADI brevet gehaald tijdens de vakantie op Curaçao. Terug in Nederland ben ik gelijk verder gegaan met mijn PADI Advanced brevet en mijn eigen spullen gekocht om samen met mijn zoon leuke duiken te maken (en dat doen we nog). Daarna is het snel gegaan en heb ik zo ongeveer ieder jaar met veel plezier een stapje hoger gemaakt op de ladder van PADI.
Andere hobby’s: Fotografie, motor rijden en mountainbiken, maar vooral duiken in zeeland
Mooiste duikherinnering: Toen we tijdens de wrakduik specialty een zeehond tegenkwamen die even met ons mee zwom en dat er ook nog aan het einde van de duik tijdens de safety stop twee sepiola’s ons kwamen bezoeken.
Mooiste herinnering: De glimlach op het gezicht van de cursisten als ze voldaan weer naar huis gaan na een dagje duiktraining of een begeleide duik in een nieuwe omgeving.

FRIENDLY
TEACHING
SWEETNESS
DUTCH
ENGLISH
PADI Instructor

Paul Denneman

Hoogste Brevet: PADI Master Scuba Diver Trainer, EFR & AED Instructor, Care for Children w/AED instructor
Specialty instructor: Deep, Delayed Surface Marker Buoy (DSMB) , Drysuit (droogpak), Diver Propulsion Vehicle (scooter), Drift (stroming), Night, Peak Performance Bouyancy (PPB), Search and Recovery (zoeken en bergen), Underwater Navigator, Wreck, Enriched Air (Nitrox), Emergency Oxygen Provider (O2), Equipment Specialist, Digital Underwater Photographer, Underwater Videographer, Full Face Mask, Ocean Reef IDM & UW Communication, Ocean Reef Integrated Mask, Ocean Reef UW Communications, Fish Identification, Underwater Naturalist, Coral Reef Aware, Project Aware Overige hobby’s: Reizen, Fietsen, Spinnen
Begonnen met duiken: 2015
Persoonlijke beschrijving: In 2015 een proefduik gedaan omdat mijn stiefzoon wilde leren duiken. Daarna heft het nog een jaartje geduurd, maar toen zijn we samen aan de open water begonnen. Je vindt het leuk of niet. Ik was dus direct verkocht. Wat is dat gaaf! Ik zie het als wandelen onder water, mooie vergezichten, soms mindere weersomstandigheden, maar altijd genieten van de ultieme rust en steeds een ervaring rijker. Omdat ik voor mijn werk regelmatig trainingen in het buitenland geef heb ik ondertussen op vele plaatsen wereldwijd kunnen duiken. Een andere manier om landen en mensen te ontdekken. Ondertussen duiken we met bijna het gehele gezin. En ben ik bijna iedere week wel één of meerdere keren in het water.
Uitdaging in duiken: Het begeleiden van (aankomende) duikers op reis onderwater is wat voldoening geeft. Ik heb qua duiken veel geleerd door van anderen te leren, tijdens cursussen maar ook tijdens funduiken. Die rol wil ik ook voor anderen vervullen. Doorgeven wat ik geleerd heb, zodat zij zich op hun manier tot een goede duiker kunnen ontwikkelen.
Ambities: Er is nog veel te ontdekken in duiken. Persoonlijk wil ik me nog verder verdiepen in wrakduiken. Daarnaast verder ontwikkelen in mensen onderwater begeleiden instructies geven.

DIVING
TEACHING
SMILING
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
PADI Instructor

Hilde Ickenroth

Hoogste Brevet: PADI OWSI, EFR Instructor, Care for Children w/AED instructor.
Specialty instructor in: Bergmeer, Boot, Droogpak, Nitrox, PPB, Diep, Nacht, Project AWARE.
Begonnen met duiken: 2005
Overige hobby’s: Skien, zwemmen, zeilen, reizen, koken, motorrijden, onze Broholmers en alle combinaties hiervan
Persoonlijk profiel: Toen ik in 2004 weer eens in de Lonely Planet las dat ik gearriveerd was op de plek waar je het beste kon duiken (in dit geval in Vietnam) besloot ik dat het tijd werd om eens actie te ondernemen. In 2005 heb ik mij opgegeven voor de Open Water en 2009 ben ik instructeur geworden. Sindsdien geef ik bijna alle cursussen samen met Mark.
Ambities: Cursisten opleiden tot goede duikers, die misschien soms denken, ze was soms wel streng, maar ik heb wel veel geleerd 🙂
Mooiste herinnering: In Nederland dan toch die zeehond die aan mijn vinnen aan het knabbelen was, in het buitenland Sipidan, met al die haaien en schildpadden. Zeker als je net je Open Water hebt een hele ervaring en helaas ben je dan ook je hele leven een beetje verpest. Maar de ieniemienie beestjes in Lembeh en de Manta's in Thailand waren ook super

SWIMMING
TEACHING
SWEETNESS
DUTCH
PADI Instructor

Nique Hanskamp

Hoogste Brevet: PADI Instructor
Overige interesses: wandelen met mijn honden, koken, lezen en films kijken
Begonnen met duiken: 2015
Profiel: Met kerst 2014 kreeg ik een Discover Scuba Diving cadeau van mijn duikende zus. Begin 2015 maakte ik mijn eerste duik in het zwembad. Hoewel: het was meer een poging tot duiken, want ik vond het allemaal erg griezelig. Mede dankzij het enthousiasme (en doorzettingsvermogen) van mijn instructeur Bart de Bont die dag, besloot ik de Open Water cursus te gaan volgen. Sindsdien ben ik verliefd op de duiksport. Er is niets mooier dan je onderdompelen in die andere wereld, waar zoveel prachtigs te zien is. De duikwereld is bovendien en plek waar je met open armen wordt ontvangen. Er lijkt een soort ‘alleen wij weten hoe gaaf het onder water is’-saamhorigheidsgevoel te bestaan. Na mijn OW-cursus ben ik vrij snel doorgegaan met Advanced OW, verschillende specialties en de Rescue cursus. Daarna kon ik niet wachten om aan de Divemaster opleiding te beginnen. Ik vind het reuze leuk om te assisteren bij cursussen en om erbij te zijn wanneer mensen voor het eerst gaan duiken. Ook af en toe trainingen geven op de club is heel leerzaam en gezellig.
Uitdagingen in duiken: Graag zou ik nog mijn Master Freediver brevet behalen en een aantal specialties doen, waaronder wrakduiken. Ook meer duiken in het buitenland staat op mijn verlanglijstje.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
Coolness
DUTCH
ENGLISH
PADI Assistent Instructeur

Karin van Leersum

Hoogste Brevet: PADI Assistent Instructeur
Overige hobby’s: Zwemmen, fietsen, hardlopen, triatlonwedstrijden, yoga, rondreizen en backpacken.
Begonnen met duiken: 2010
Persoonlijke beschrijving: Overal waar het kan zal je mij in het water vinden, daarom zal ik op vakantie ook graag op zoek gaan naar water. Eerst was dit alleen om te zwemmen of snorkelen, maar vanaf het moment dat ik mijn duikbrevet had gehaald ging ik ook op zoek naar locaties om te duiken. Mijn open water heb ik gehaald in Nederland en ik ben daarna verder gegaan met verschillende specialties en de Rescue cursus. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de universiteit en dat vond ik een mooi moment om aan een vrijwilligers project deel te nemen. Ik werd direct aangetrokken door een marine conservation project in de Seychellen. Twee maanden heb ik daar veel geleerd over het onderwaterleven en heb ik meegeholpen met een onderzoek naar de vispopulaties in dit gebied. Tijdens deze periode kwam ik er ook achter dat het erg leuk is om anderen te helpen tijdens het duiken en dingen te leren. Het begon dus al een beetje te kriebelen en in 2017 ben ik dan ook echt begonnen aan de opleiding tot Divemaster. De ervaring om nieuwe duikers mee te nemen voor een avontuur is mooi en het is erg leuk om te zien hoe de spanning tijdens een eerste duik veranderd in een grote glimlach. In 2022 ben ik assistent instructeur geworden
Ambities: Iedereen laten zien hoe mooi de onderwaterwereld is, ook in Nederland.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
PADI Assistent Instructeur

Bernie Tegelaers

Hoogste Brevet: PADI Assistent Instructeur
Begonnen met duiken: 2017
Overige hobby’s: Muziek luisteren, gezelligheid in de vriendengroep, af en toe zwemmen voor de conditie.
Persoonlijke beschrijving: Als klein menneke in Zuid-Frankrijk je eigen oom te water zien gaan en dan denk ik dit wil ik later ook. Het was weggeëbd totdat een vriend van me zei, "er is een evenement om een keertje een ontdekkingsduik te doen bij mijn club is er belangstelling in onze vriendengroep hiervoor?" Het idee van een 12-jarig menneke dat hij ooit gaat duiken is weer helemaal herboren. Na de eerste training volgden de eerste lessen, daarna is het van het een naar het ander gegaan. Eerst zelf leren duiken, daarna dieper om verder te gaan naar noodsituaties tot het aanleren van de eerste stappen die ikzelf heb genoten.
Mooiste herinnering: De eerste training in het buitenwater waarbij de rijm over de velden lag, de hagelstenen naar beneden vielen en daarbij dan toch denken eigenlijk is dit toch een mooie hobby.
Ambities: Niet alleen jezelf blijven ontwikkelen maar ook voor anderen blijven inspannen om deze mooie hobby over te brengen.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
SPANISH
PADI Instructor

Ronald Schipper

Hoogste Brevet: PADI Instructeur, Emergency First Response Instructeur, daarnaast ook Specialty instructeur voor Peak Performance Buoyancy, Aware, Aware Coral Reef Conservation
Persoonlijke beschrijving: In 2009 ben ik begonnen met het duiken. Ik had duiken altijd als een hobby, inmiddels heb ik ook van mijn hobby deels mijn werk kunnen maken. Ik duik al weer sinds 2012 bij Brabant, Sealand & Limburg Diving voornamelijk in de omgeving van Zeeland.
Andere hobby’s: Gamen zowel op PC als PS4.
Mooiste herinnering: Het ervaren dat duiken in Nederland veel mooier was dan dat ik had verwacht. Na het duiken puur in de rode zee.
Uitdaging in duiken: Mensen meenemen in van je hobby hun passie te maken.
Ambities: Mij verder ontwikkelen binnen de duikindustrie.

TEACHING
SWIMMING
DIVING
DUTCH
ENGLISH
PADI Instructor (MSDT)

Mark Hoogendoorn

Hoogste Brevet: Master Scuba Diver Trainer en Emergency First Respons Instructor. Specialty instructeur in: Emergency Oxygen Provider, AWARE Coral Reef Conservation, Peak Performance Buoyancy, Project Aware, Deep, Drift, Night , Full Face Mask, Ocean Reef, UW Communications, AWARE Fish ID, Boat, Digital UW Photographer, Driver Propolusion Vehicle, Dry Suit, Enriched Air, Multilevel , Search and Recovery, UW Navigator, Wreck Diver, RNLI Sea Survival, Delayed Surface Marker Buoy.
Persoonlijke beschrijving:

SWEETNESS
SWIMMING
DIVING
DUTCH
ENGLISH
PADI instructor

Richard Mikkers

Hoogste Brevet: PADI Instructeur
Begonnen met duiken: 2012
Persoonlijke beschrijving: Tijdens een gezinsvakantie in Thailand heb ik samen met mijn dochter bij Koh Chang een introductieduik gemaakt. Hier hebben we enorm van genoten. Eenmaal terug in Nederland, hebben wij ons aangesloten bij een duikvereniging en het open water brevet gehaald. Ook al is het water in Nederland wat kouder, het onderwaterleven is minstens zo boeiend. Daarnaast vind ik de technische aspecten van het duikmateriaal erg interessant. Uiteindelijk werd het een logische stap om het divemaster traject te doorlopen. Deze opleiding heeft me een boost gegeven om me verder te bekwamen in de duiksport en, niet onbelangrijk, mij de mogelijkheid gegeven om op een professionele manier mijn enthousiasme met anderen te delen.
Uitdaging in duiken: Om van elke duik maximaal te genieten.
Ambities: Mijzelf verder ontwikkelen in de duiksport, en mijn enthousiasme delen met anderen.

FRIENDLY
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
PADI Instructeur

Mark Verberkt

Hoogste Brevet: PADI OWSI, EFR Instructor, Care for Children w/AED instructor.
Specialty instructor in: Bergmeer, Boot, Droogpak, Nitrox, PPB, Diep, Nacht, Project AWARE.
Begonnen met duiken: 2003
Overige hobby’s: Reizen (en duiken), onze honden, motorrijden, zeilen, skiën en koken
Persoonlijk profiel: In 2003 ben ik door vrienden aangestoken met het duikvirus en heb toen in Egypte mijn OW gehaald heb. Na een jaartje pauze heb ik daarna mijn advanced gehaald, spullen gekocht en ben ik lid geworden van een duikclub en actief gaan duiken. Dit resulteerde in het halen van een aantal specialties, het doen van de rescuecursus en in 2008 de divemaster cursus. Daarna actief ben gaan meehelpen met lesgeven. Dit bleek zo leuk dat ik in 2009 instructeur geworden ben en sindsdien geef ik les, samen met Hilde.
Ambities: Voor de OW cursus is het een geweldig om mensen van niets op te leiden tot een goede (beginnende duiker) en ze daarnaast enthousiast te maken voor duiken in Nederland. Voor de vervolgopleidingen is het fantastisch om je eigen ervaring over te brengen op cursusten en te zien hoe de duikvaardigheden groeien.
Mooiste herinnering: Manta's in Thailand, het kleine grut in Lembeh en de wrakken in Frankrijk.

SWEETNESS
SWIMMING
DIVING
DUTCH
ENGLISH
PADI Instructor

Jos de Kraker

Hoogste Brevet: PADI OWSI, EFR Instructor.
Specialty instructor in: Boot, Diep, DSMB, Scooter, Stroming, Droogpak, Oxygen provider, Nitrox, Equipment, Full Face, Navigatie, Nacht, Zoeken & Bergen, Sidemount en Wrak.
Begonnen met duiken: 2016
Overige hobby’s: Skien, zwemmen, zeilen, reizen, koken, motorrijden, onze Broholmers en alle combinaties hiervan
Persoonlijk profiel: Lang geleden kreeg ik een oud boek van de bibliotheek. Die hoefde niet meer in de collectie, en mocht weg voor een gulden. Zo lang geleden al ja. Een fotoboek over sport duiken, met allerlei mooie vissen, en composities van duikers op exotische plekken. Bij het bladeren door dat boek is mijn droom ontstaan, kunnen duiken en genieten van die mooie wereld. In 2006 was ik voor werk in Eilat, en dus in buurt van de rode zee, Daar heb ik mijn eerste proefduik gemaakt. Dat beviel zo goed dat het plan om te leren duiken een vast gegeven werd, alleen wanneer was nog de vraag. In 2017 heb ik met mijn dochter een special trip naar hurghada geboekt en leren duiken. Vanaf toen kwam de hobby in een stroomversnelling, en leerde droogpakduiken, advanced, rescue en sloot me aan bij Brabant diving. Echt de gezelligste duikclub, met een fantastiche zwembad lokatie. .
Ambities: Ik heb nog lang niet genoeg gedoken, en neem graag andere duikers mee, gewoon lekker genieten van de onderwaterwereld, of een volgende specialty/skill leren. Ik kom Zen, en opgeladen uit het water.

SWIMMING
TEACHING
SWEETNESS
DUTCH
PADI IDC Staff Instructeur

Jean-Pierre Reijnen

Hoogste Brevet: TEC Instructor, PADI IDC Staff instructor, EFR & AED/with Care for children Instructor, Freedive Instructor.
Specialty instructor in: Public Safety Diver, Full Face Mask diver, Self-Reliant Diver, Underwater Navigator, Dry Suit, Deep, Boat, Ice, Dive Propulsion Vehicle, Wreck, Peak Performance Buoyancy, Project Aware, Aware Coral Reef Conservation, Emergency Oxygen Provider, Underwater Naturalist, Fish Identification, Search & Recovery, Night Diver, Drift, Altitude, Underwater Videographer, Sidemount, Equipment, Tec Sidemount, Enriched Air/Nitrox, Digital Underwater Photographer, Multilevel, Ocean Reef Integrated Mask, UW Communication, DSMB, RNLI Sea Survival.
Persoonlijke beschrijving: In 2009 heeft de liefde voor het duiken een goede start gemaakt door middel van een DSD op de Canarische eilanden, sindsdien heb ik er een liefde bij en heb ik heel wat PADI opleidingen gevolgd in zowel recreatief en technisch als de pro opleidingen. Buiten de opleidingen die ik geef duik ik overigens nog wekelijks “for fun” onder de waterspiegel met vrienden. In het dagelijks leven verdien ik de kost met mijn andere passie als Fotojournalist/Fotograaf en heb ik mijn eigen bedrijf “Fotoburo Eindhoven”
Andere hobby’s en sporten: Krav Maga, (Brazilian) Jiu Jitsu, Running, MTB en zo af en toe eens goed op stap gaan!
Uitdaging in duiken: Mensen hun eerste ademteug laten maken onderwater en/of vandaar uit weer nieuwe vaardigheden, kennis en vooral nieuwe avonturen laten ontwikkelen… DIVING IS FUN!

FRIENDLY
TEACHING
SWEETNESS
DUTCH
ENGLISH
PADI IDC Staff Instructeur

Ed Huijbers

Hoogste Brevet: PADI IDC Staff Instructor, EFR Instructor.
Specialty instructor in: Nitrox, Full Face Masker, DAN Oxygen provider, DAN On-site Neurological Assessment Provider, PPB (peak performance buoyancy), Drysuit, Deep, Boot, Night, Wreck diving, Navigation, Digital Underwater Photography, Self Reliant, Project AWARE, AWARE Coral Reef Conservation, Ocean Reef Integrated Mask, UW Communication.
Persoonlijke beschrijving: In 1987 wilde ik samen met Bart iets uitdagends gaan doen, kop of munt bepaalde of we parachute gingen springen of duiken. Het werd dus parachute springen ……ooh nee duiken. Het begon allemaal bij duikschool de Dolfijn in Eindhoven en ben daar volgens de IADS standards opgeleid. Vervolgens heb ik behoorlijk wat duiken in Nederland gemaakt, maar met name wereldwijd (bij voorkeur in warme tropische gebieden) gezien ik graag reis. In 2009 ben ik overgestapt van IADS naar PADI, heb mijn Rescue en aansluitend de Divemaster opleiding gedaan. Gezien mijn passie voor duiken en dit over te brengen op anderen, heb ik de voor mij logische stap gemaakt om duikinstructeur te worden. In 2011 ben ik geslaagd als duikinstructeur en heb mijn pro traject voortgezet, door instructeur te worden in diverse specialties. In datzelfde jaar ben ik samen met mijn vrouw Joyce duikschool Sunrise Diving gestart en hebben we daarnaast ook voor een andere duikschool lesgegeven. In april 2013 heb ik mijn Staff Instructeur behaald en meegeholpen met diverse instructeursopleidingen. Gezien de combinatie van drukke banen, de duikschool, gezinsleven etc, hebben we december 2018 besloten te stoppen met onze duikschool. In 2022 vroeg Bart mij of ik het leuk vond om weer duikles te geven en ben aanvang 2023 gestart bij Brabant Diving.
Andere hobby’s: Schieten, Muziek maken en luisteren, Koken, Motor rijden, Tennis, mijn Berner Sennen hond en Reizen.
Uitdaging in duiken: Ik vind het leuk mensen met plezier, gedegen te leren duiken en de diversiteit van het geven van opleidingen die PADI te bieden heeft.
Ambities: Eindelijk toch een keer mijn Master Instructor af te kunnen ronden. Duiken met Orca’s. Mooiste herinnering: Een bepaalde duik met Joyce op Gili Air (Indonesië). En de eerste duik met ons als gezin in Indonesië.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
PADI Assistent instructeur

Eri vd Laar

Hoogste Brevet: PADI Assistent Instructeur
Begonnen met duiken: In 2005

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
SPANISH

DIVEMASTERS
 

 

PADI Divemaster

Frederik Teuwen

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: koken, schaken, voetbal, natuur.
Begonnen met duiken: 2017
Persoonlijke beschrijving: In 2017 heb ik mijn PADI Openwater brevet gehaald en heb me vrij snel aangesloten bij de duikvereniging Brabant Diving. Na het volgen van Advanced en Rescue, heb ik in 2023 mijn Divemaster brevettering behaald.
Uitdaging in duiken: Me als een vis in het water voelen, bijzondere vissen spotten, maar vooral mensen tijdens de cursussen het naar hun zin maken.
Ambities: Mensen meenemen in de wondere onderwater wereld die ook hier in Nederland te vinden is.

DIVING
SWIMMING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
Divemaster

Josephine Verstappen

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: Muziek, creatief bezig zijn en nog meer duiken.
Begonnen met duiken: 2021
Persoonlijke beschrijving: In 2021 heb ik mijn PADI open water brevet behaald nadat ik door Nique mee onderwater werd genomen. De zee druifjes en luchtbellen lieten mij een rust en tegelijkertijd kick ervaren die ik niet meer kwijt wilde. Dat je onderwater vrij bent van social media en alles wat met haast te maken heeft is nog het meest comfortabele gevoel. Hierna ben ik snel doorgegaan met andere opleidingen en heb ik de stap gemaakt naar Divemaster. Ik kan het iedereen aanraden om het avontuur aan te gaan en de papegaaivissen, puffers, haaien en dolfijnen eens recht in de ogen aan te kijken.
Uitdaging in duiken: Heel veel mooie plekken en zeedieren ontmoeten, mijn enthousiasme overdragen naar jullie en instructeur worden.
Mooiste herinnering: Het ingehaald worden door een grote groep dolfijnen met een kalfje voorop. Ik heb ze zolang als mogelijk achterna gezwommen maar helaas hield ik ze net niet bij. Het geluid, de piepjes onderwater, kan ik me nog altijd terughalen.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
PADI Divemaster

Tina Bartulovic

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: Issa’s hoomom, zingen, reizen, cocktails, kalligrafie.
Begonnen met duiken: 2019
Persoonlijke beschrijving: Een vriend besloot mij in te wijden in de wereld van de onderwatergrappen en schreef mij in voor een introductieduik. Daar zat ik dan, zwembadwater op te slurpen alsof het een cocktail was terwijl ik mijn masker probeerde leeg te maken. Dankzij Richard zijn snelle reflexen bleef ik niet te lang op de bodem van het zwembad en ondanks mijn onhandige debuut raakte ik op een vreemde manier verslaafd. Het gebrek aan vis tijdens mijn buitenwaterduiken maakte het er niet makkelijker op, dus het duurde een paar jaar voordat ik echt actief werd. Na een weekend met de duikclub, werd ik ingeschreven voor een rescue cursus, en nou ja, laten we zeggen dat de rest geschiedenis is.
Uitdaging in duiken: Navigeren zonder zicht komt niet voor op mijn toplijstje van favoriete activiteiten en ik vind het altijd leuk om tijdens een duik tenminste één vis te zien. Anderen laten zien hoe ontspannend en leuk duiken kan zijn, geeft me plezier en ik hoop dat ik de mensen die ik tegenkom kan inspireren en mijn liefde voor het water kan doorgeven.
Ambities: In de toekomst wil ik instructeur worden en verschillende onderwaterbestemmingen over de hele wereld verkennen.

DIVING
SWIMMING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
PADI Divemaster

Willem-Jan Grootjans

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: Rondreizen, gamen, lekker eten (koken), films kijken, fotograferen
Begonnen met duiken: 2013
Persoonlijke beschrijving: Ik ben begonnen met duiken als voorbereiding op een vakantie naar Australië met mijn vrouw. Nadat we eind juni onze Open Water hadden, waren we zo enthousiast dat we een complete uitrusting hebben gekocht en nog voor de vakantie 10 duiken hebben gelogd. Na Australië hebben we nog gedoken op Bonaire, op de Azoren en in Oostenrijk.
Uitdaging in duiken: Ik krijg veel voeldoening uit het begeleiden van de eerste duiken van mensen. Het is heerlijk om te zien hoe snel mensen gewend raken aan het onder water ademen en hoe snel hun duikkunsten ontwikkelen.
Ambities: Veel hoeken van de wereld bezoeken en daar lekkere duikjes maken. Heel veel ontdekken van de prachtige natuur onder water.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
PADI Divemaster

Rene Schouwman

Hoogste Brevet: PADI Dive Master
Overige hobby’s: Skiën, zeilen & gamen
Begonnen met duiken: 1999
Persoonlijk profiel: In 1999 ben ik begonnen met mijn PADI open water en kort daarna mijn Advanced Open Water gehaald. Na vele duikavonturen in het buitenland en een aantal jaren in het buitenland gewoond te hebben, heeft Bart de Bont mij in 2012 enthousiast gekregen om de rescue cursus te gaan volgen. Door het enthousiasme van Bart was de vervolg cursus tot Divemaster een logische stap. Het assisteren van de instructeur, maar vooral het helpen en begeleiden van cursisten naar hun PADI brevet vindt ik erg leuk om te doen.
Uitdaging in duiken: Ik heb nog een aantal cursussen op mijn wenslijstje staan. o.a. Self Reliant, Tec Duiken en natuurlijk de stap naar instructeur.

SURFING/DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
MENTAL MADNESS
DUTCH
ENGLISH
CHINESE
Divemaster

Swen Roux

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: wielrennen, skiën, en andere sporten.
Begonnen met duiken: 2021
Persoonlijke beschrijving: Tijdens een vriendenweekend in september 2021 heb ik een introductie duik in de Kraaijenbergse plassen in Cuijk gemaakt. Na de eerste seconden onder water te zijn was ik zo onder de indruk van het duiken en de onderwater wereld. Dezelfde week heb ik me inschreven bij Brabant diving om de open water te halen en 2,5 jaar later ben ik Divemaster. Bij deze club heb ik veel duiken gemaakt en geleerd in binnen en buitenland.
Ambities: Om mijn les skills nog verder te ontwikkelen wil ik graag nog de instructeurs opleiding willen gaan volgen.
Mooiste herinnering: Live abroad in Hurghada, Egypte.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
PADI Divemaster

Ronnie van Summeren

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: Voetbal, wandelen, mountainbiken.
Begonnen met duiken: 2019
Persoonlijke beschrijving: In 2019 had ik een vakantie geboekt naar Bali. Ik wilde in Bali gaan duiken en ben bij Brabant Diving terecht gekomen voor een introductieduik. Dit vond ik zo leuk dat ik daar nog voordat ik op vakantie ging mijn Padi open water gehaald heb. In juni 2020 ben ik lid geworden van Brabant Diving. Na het volgen van Advanced en Rescue, heb ik in 2023 mijn Divemaster brevettering behaald.
Uitdaging in duiken: Vooral genieten van al het mooie onder water in het buitenland maar zeker ook in Nederland. Nu ik mijn Divemaster gehaald heb wil ik cursisten gaan begeleiden en laten zien/beleven hoe mooi de duiksport is.
Ambities: Nog heel veel mooie duikreizen maken en genieten van de mooie onderwaterwereld in binnen en buitenland.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
GERMAN
Divemaster (DSD Leader)

Diederik Houtkoop

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: Bierbrouwen, open source gamen, TV-shows kijken
Begonnen met duiken: 2002
Persoonlijke beschrijving: Na het behalen van mijn rijbewijs in de eerste beste zomer met mijn moeders auto naar Kroatie gereden voor vakantie. Hier ben ik door mijn nicht die daar ook was aan het duikvirus geholpen. Ondanks een pauze van 16 jaar is het nooit weggegaan en heb ik het in Bonaire weer opgepakt. Terug in Nederland ben ik rond gaan kijken om mijn skills te verbeteren en dit bleef naar meer smaken en nu ben ik Divemaster. Uitdaging in duiken: Er is bij het duiken altijd wel ergens een uitdaging in te vinden. Of het nu gaat om mijn eigen duikstijl, of hoe ik een cursist iets op een betere manier kan leren. Elke duik is anders ook al is het de zoveelste duik in de plas om de hoek.
Ambities: Veel en mooie duiken maken. De duiklocatie is niet belangrijk.

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH
Divemaster (DSD Leader)

Ivo van der Heijden

Hoogste Brevet: PADI Divemaster
Overige hobby’s: Gitaar spelen, tennis, muziek (van die harde), duiken
Begonnen met duiken: 2015
Persoonlijke beschrijving: Toen ik nog een Ivootje was, had het water al een enorme aantrekkingskracht op me. Dus maar meteen van zwemmen mijn sport gemaakt en uiteindelijk van het wedstrijdzwemmen overgestapt naar waterpolo. Deze sport was mijn passie tot mijn studententijd. Daarna lange tijd geen water meer gezien aangezien de muziek mijn aandacht getrokken had. Al gitaar-spelend in verschillende bandjes mijn studietijd doorgebracht, waarna het werkende leven als wiskundedocent begon. Ook daar vol passie ingedoken en is het onderwijs nog steeds niet uit mijn leven weg te denken. Toen ontmoette Bart (zie management) mij (tja het was niet andersom...) en wakkerde hij mijn oude passie aan: het water!
Uitdaging in duiken: Hopelijk werkt mijn enthousiasme voor de sport aanstekelijk voor anderen. Ik wil mij aanpassen aan de persoon voor me en wat hij of zij fijn vindt in het leren duiken. (tja onderwijsman in hart en nieren..)
Ambities: Op duikvlak is dat eenvoudig: blijven genieten en mijn duiklesgeefskills (dubbele woordwaarde) elke keer weer verbeteren. (En natuurlijk net zo goed worden als Bartje... ;-))

DIVING
TEACHING
HOSPITALITY
DUTCH
ENGLISH

CHECK OUR PAST EVENTS ON INSTAGRAM